Parfém, který podtrhne osobnost každého člověka, natož ženy. Ovlivní náladu a nejen to. Vyvolává v nositelce emoce a pocity, které pak ovlivňují její chování.

Vůně by měla být volena, dle nálady a podle příležitosti pro kterou je zvolena. Vůně nám usí vonět a být příjemná. Těžšíma pronikavým vůním byste se měli vyhnout, jelikož silné esence mohou být spouštěčem bolesti hlavy. Je určitě dobré vědět složení a co parfém obsahuje. Na některé vonné esence může být člověk alergický a tak při zkoušení si dejte trochu času navíc.

Vůni, kterou budete nosit, za vámi zanechá podpis s kterým si vás ostatní budou spojovat. Buď v pozitivním, nebo negativním smyslu. Každému nevoní vše a to co voní vám, nemusí vonět vaší polovičce. To je pak problém, jelikož čich nás tak velmi ovlivňuje, že si to ani neuvědomujeme.

Ostatně, spoustu věcí za nás dělá naše podvědomí a rozhoduje za nás. Aniž bychom si to uvědomovali. Všimli jste si, že jsou dny, kdy máte chuť na různé tipy vůní? Mnozí používají dlouhá léta pouze jeden parfém.

Ostatně výběr parfému o nás mnoho vypovídá. Minimálně to, v jakém rozložení se nacházíte jak chcete působit navenek a také o stavu naší duše. A to se nedá popřít. Když jsme zamilované, sáhneme po sladších a jemnějších vůních. Pokud chceme zaujmout pozornost, zvolíme většinou provokativnější vůni s trochou kořenícím podkladem.

Zkrátka náš mozek přesně ví, co si má pro danou chvíli zvolit a naslouchá naší duši. Vůně měli vždy magickou sílu a umocňovali rituály, obřady a slavnostní příležitosti. Více o rituálech a magických vůní, si napíšeme příště….