Taky už nevíte, co uvařit a je to pořád dokola? Já to řeším s mými dcerami jednoduše i zdravě.

Receptů jak a co uvařit je nepřeberné množství. Záleží na fantazii a šikovnosti. Podělím se s vámi ráda o moje recepty a vlastně mám radost, že je mohu s někým sdílet. Přece si ty dobroty nemohu nechat pouze pro sebe :-).

Jsem máma od 5ti dětí a věřte, že vaření jsem si užila dost a mnohdy jsem musela hodně vymýšlet a kombinovat. Jak se říká, ne vždy jsem plnou lednici a tak mě to donutilo hodně vymýšlet a naučit se spoustu věcí.

Plný barák dětí, úklid, práce a pořád to křičí a vy nevíte kam skočit…Zabít najednou je všechny nemůžete a vaše nervy, no….co si budeme namlouvat, někdy je to velká zkouška ohněm 😀 a vašich nervových synapsí :D. A stejně je všechny moc milujte ikdyž by jste je asi tak 70x za den, roztrhla jak hada, jak říkaly naše babičky. Musíte si vybrat: postavit se tomu, nebo přežít pomocí antidepresiv. Já si vybrala tu první možnost a nakonec jsem se do vaření zamilovala.

Proto jsem s dcerami dala dohromady pár našich rychlých a zdravých lehkých hitovek. Pravidelně zde naleznete naše tajné recepty na zdravé dobroty a hlavně rychlé a jednoduché. Kdo by taky chtěl v dnešní době strávit mládí v kuchyni, že? Dnes Vám napíšu receptíky na první dvě božojídla. Tak jdeme na to a první recept o který se s vámi chci podělit je BATÁTOVÁ POLÉVKA S KARI.

Připravte si:

2 lžíce oliváče

1 žlutou cibuli

2 až 4 stroužky česneku

1/2l lžičky mletého kmínu

2 větší batáty

0,5l bio zeleninového vývaru

0,1l tuhé části kokosového mléka 

Sůl,  pepř a  kari

Do hrnce nalijeme olivový olej,osmahneme na něm cibulku. Cca 3 až 4 minutky. Poté přidáme utřený česnek, trochu kminu a lžičku kari. Restujeme ještě 2 minuty. Na orestovanou cibulku s kořením přidáme na malé kostičky nakrájené batáty. Samozřejmě oloupané, jako klasické brambory. Zalijeme vývarem a dusíme, dokud batáty nezměknou. Poté dochutíme pepřem a solí dle chuti. Já přidávám samozřejmě petrželku a to v hojném množství. A pokud mám vyloženě labužnický den, přidám veganskou smetanu na vaření. Kari smetanu nádherně zabarví do oranžova, navrch posypu petrželkou a …nechte si chutnat. Můžeme podávat s opečenou bagetkou, nebo jen tak samotnou

Slíbený druhý receptík už za vámi letí a budou to celozrnné placky s červenou řepou. Máte se na co těšit, mějte hezky a zatím …Vaše Andrea